Landskronaföretag tillverkar 10 000 skyddsvisir om dagen

Aug 6, 2020

Treform Packaging AB ställer om från livsmedel till skyddsutrustning.

Samtidigt som många industriföretag drar ner på produktionen ökar de takten. Företaget har delvis ställt om från förpackningsindustrin till att tillverka 10 000 skyddsvisir varje dag.

– Det är en väldigt positiv utveckling, vi har till och med behövt ta in extra personal för att möta efterfrågan, förklarar VD Thomas Olsson.

Under 50 år har Treform Packaging, med huvudsäte i Landskrona, tillverkat produkter för den skandinaviska marknaden. De senaste åren har företaget i huvudsakligen producerat förpackningar till livsmedelsindustrin, bland annat tråg till Picadelis salladsbarer. I samband med COVID-19 pandemin har den marknaden minskat, vilket har lett till att företaget nu fått möjligheter att ta sig an andra åtaganden. Tillverkningen av skyddsvisir till sjukvården är ett sådant exempel.

– Precis som många andra valde vi att korttidspermittera våra medarbetare under de första veckorna av pandemin, men redan efter någon vecka fick samtliga anställda komma tillbaka på heltid igen och dessutom fick vi ta in extra personal, berättar Thomas Olsson.

Tillverkar 50 000 skyddsvisir i veckan

Veckan före påsk ställde företaget om produktionen till att framställa skyddsvisir bland annat till Region Skåne. Skyddsutrustningen produceras i materialet APET, ett material som bland annat tillverkas av Treform Packagings mångåriga samarbetspartner Scanfill AB, Ystad.

– Bågen till visiret levereras till oss, sedan tillverkar vi skyddsvisiret och därefter monterar vi visiret, berättar Thomas Olsson.

– Det är ett tidskrävande arbete och det har gjort att vi behövt ta in extra personal för att lösa den stora efterfrågan.

Varje dag produceras 10 000 skyddsvisir, det innebär 50 000 visir på en vecka och Treform Packaging har kapacitet att öka tillverkningstakten ytterligare.

– Vi har fått förfrågningar från ytterligare regioner och när efterfrågan ökar kommer vi att öka vår produktion, säger VD Thomas Olsson.

Pressen informerar

Packnet
Sydsvenskan (Endast för prenumeranter)