Miljövänliga plastförpackningar

Jul 6, 2018

Treform har valt att byta ut traditionella plastmaterial i sina förpackningar och istället satsa på material som tar mindre av jordens resurser. Även om plastindustrin bara står för en liten del av jordens förbrukning av råolja, är det viktigt att alla tar sitt ansvar och gör vad som går på sin hemmamarknad.

SCANFILL – 43 % mindre CO2 påverkan
SCANFILL består av 48% polypropen och 52% mineral, vilket ger den många fördelaktiga egenskaper. Förutom de superba miljöfördelarna ger mineralen styrka och styvhet vilket möjliggör tunnare folie. Mineralen ger också högre värmeledningsförmåga och bättre formningsegenskaper. SCANFILL ger många valmöjligheter på färg, utseende i form av matt och/eller blank, och om den ska innehålla ett barriärskikt (EVOH).

SCANFILL BIO – 64 % mindre CO2 påverkan
SCANFILL BIO består av 48% ej oljebaserad PE (sockerrörs PE ) och 52% mineral, vilket ger den många fördelaktiga egenskaper. Förutom de superba miljöfördelarna ger mineralen styrka och styvhet vilket möjliggör tunnare folie. Mineralen ger också högre värmeledningsförmåga och bättre formningsegenskaper. SCANFILL BIO ger många valmöjligheter på färg, utseende i form av matt och/eller blank.

SCANFILL BIO-materialens överlägsna miljöfördelar grundar sig i det faktum att INGA oljebaserade beståndsdelar alls finns i materialen. Hälften är icke oljebaserad polymer och andra hälften är mineral med förhållandevis obefintlig miljöpåverkan. Materialet är godkänt för kontakt med livsmedel

r-PET – 100% återvunnit material
rPET – plast producerat 100% från återvunnet material som uppfyller kraven från EFSA. Produceras huvudsakligen från PET-dryckesförpackningar som samlas in från marknaden och återvinns. r-PET produceras oftast i transparent och svart men kan fås i andra färger också.