Nytt förvärv för Treform

Nov 3, 2020

Förpackningstillverkaren Treform Packaging AB i Landskrona fortsätter att växa genom ytterligare ett företagsförvärv.

Den förste november uppgår den Helsingborgsbaserade förpackningsgrossisten PacPortalen AB i Treform och dess tidigare VD och ägare Stefan Meltzer följer med. Förvärvet skapar nya möjligheter för Treform. Säljteamet stärks och kunderna får tillgång till ett brett standardsortiment av förpackningslösningar.

Treform är sedan köpet av JiHå Plast AB tidigare under året Sveriges ledande och största producent av termoformade förpackningar för livsmedel och industri. En position som skapat behov av en starkare säljkår för att kunna nå ut bredare till kunder i hela Norden. Men, att hitta rätt säljare har inte varit helt lätt. Sedan dök Stefan Meltzer på PacPortalen upp.

– Jag och Stefan träffades lite av en slump, berättar Treforms VD Thomas Olsson. Det var under arbetet med omställning av produktionen för att tillverka skyddsutrustning till sjukvården i coronapandemins inledning som vi fick kontakt. Vi kände båda två i stort sett omedelbart att Stefan skulle passa perfekt på Treform och att vi skulle kunna hjälpa varandra att ta nästa steg i våra respektive företag, berättar han.

Treforms fokus och styrka har under alla år varit framtagning av kundunika lösningar och on-demand-tillverkning. Något lagerfört standardsortiment har inte funnits. Förutom i tankar och framtida planer att bredda portföljen för att kunna erbjuda kunderna möjlighet att även köpa standardprodukter. Bland annat sådana produkter som PacPortalen har i sin produktflora.

– Treforms köp av PacPortalen känns definitivt som en win-win, säger Stefan Meltzer. För PacPortalens kunder kommer det att vara business as usual, men med den trevliga bonusen att de nu får direkt tillgång till fler, spännande materialval och unika förpackningslösningar, avslutar han.

För mer information:

Thomas
Olsson, VD Treform Packaging AB, 073 530 58 99, [email protected]

Stefan
Meltzer, Treform Packaging AB, 070 555 10 65, [email protected]