Om Treform

Nyheter & Aktuellt

Packmarkanden: Plastbranschens omställning räddar liv

Sep 6, 2020

Är du intresserad av våra hållbara och återvinningsbara
förpackningar?Lämna gärna en offertförfrågan
i vår webshop så

Behöver du hjälp?
Tveka inte att ta

Plastmarknaden uppmärksammar plastindustrins engagemang i kampen mot coronaviruset Covid-19. Precis som vi på Treform, som ställt om till att producera skyddsvisir, så har många företag hjälpt till på olika sätt. Nedan finns ett utdrag från artikeln på Packmarkanden.

Artikel på Packmarknaden

När Corona-krisen kom till Sverige med full kraft var bristen på skyddsutrustning (s.k. PPE) ett faktum. Larmen om ockerpriser, dålig kvalitet och dålig tillgång avlöste varandra och svensk plastindustri såg det då som sin plikt att försöka hjälpa till.

Omställningen har inte bara gett vården utrustning som räddar liv, det har även räddat arbetstillfällen inom plastindustrin. Intresseorganisationen Svenska Plastindustriförening, SPIF, startade ett upprop för omställning som hittills samlat mer än 50 företag.

[…]

Flera företag inom branschen har nu ställt om för att kunna leverera skyddsutrustning till vården. Polykemikoncernen Scanfill har ställt om sina delar av sina produktionslinjer från att tillverka material till matförpackningar till att tillverka material till visir.

– Det har varit ett stort engagemang från våra anställda. Man har verkligen velat hjälpa till. Operatörerna har kämpat många långa timmar för att ställa om våra produktionslinjer, säger Oscar och tillägger: Vi har på bara några veckor gått från 0-100 ton och från inga till ett 10-tal kunder. Mycket tack vare samordningen från SPIF, säger Oscar Hugosson, vice VD på Scanfill.

Artikeln är skriven av Marcus Petersson.