Plastens fördelar

Spiralekonomi

Kvalitet & Miljö

fördelar med plast

Är du intresserad av våra
hållbara och återvinningsbara förpackningar? Lämna gärna en offertförfrågan i vår webbshop så kontaktar vi dig

Behöver du hjälp?
Tveka inte att ta

Plastens fördelar

Under de senaste åren har samtliga plastmaterial fått hård kritik, men det finns en annan sida av den historien. Faktum är att det finns ett stort antal fördelar med plast, även när det handlar om miljö och klimat.

Plast är ofta ett väldigt bra val sett till både hållbarhet och klimat. Den typen av material släpper ut betydligt mindre koldioxid än de flesta av de alternativ som finns på marknaden.

Treform tar alla frågor kring hållbarhet och miljö på mycket stort allvar. De material som vi använder tillverkas till stor del av förnybara råvaror som majs och sockerrör. Vi tillverkar förpackningar av återvunnet material som kommer från industrispill eller återvunna vattenflaskor och våra samarbetspartners kommer från närregionen. Dessutom går vårt produktionsspill tillbaka till våra partners och återanvänds. Det ger oss ett av marknadens lägsta CO2-avtryck.

Återvunnet, förnyelsebart – många fördelar med plast

All plast som kommer från Treform är antingen nedbrytbart, återvinningsbart eller kan återanvändas i en annan form och på så sätt få ett betydligt längre liv. Det som en gång var en matförpackning kan bli en blomkruka eller en isolering i en kabel. Resultatet blir en fin synergieffekt, vi kallar det för spiralekonomi.

Tänk på att plast är en värdefull råvara. Den ska återvinnas och aldrig någonsin kastas i havet eller naturen, här kan du läsa mer om hur plaståtervinning fungerar.

En annan stor fördel med plast är att hållbarheten ökar, vilket gör att maten håller sig fräsch betydligt längre och matsvinnet minskar. Rätt designade förpackningar är avgörande för att minimera mängden mat som kastas från producenten till matbordet. Exempelvis gör 1,5 gram plast att en gurka håller sig fräsch i 14 dagar. Det är elva dagar längre än om den inte hade varit inplastad. En köttbit i en av våra förpackningar håller fem till sex gånger längre än en som är packad i butik och insvept i film.

I dag bidrar matproduktionen med ungefär 35 procent av växthusgaserna sett till jordens totala CO2-utsläpp, samtidigt som produktionen av all plast står för ungefär fyra procent.

Plastens fördelar

Under de senaste åren har samtliga plastmaterial fått hård kritik, men det finns en annan sida av den historien. Faktum är att det finns ett stort antal fördelar med plast, även när det handlar om miljö och klimat.

Plast är ofta ett väldigt bra val sett till både hållbarhet och klimat. Den typen av material släpper ut betydligt mindre koldioxid än de flesta av de alternativ som finns på marknaden.

Treform tar alla frågor kring hållbarhet och miljö på mycket stort allvar. De material som vi använder tillverkas till stor del av förnybara råvaror som majs och sockerrör. Vi tillverkar förpackningar av återvunnet material som kommer från industrispill eller återvunna vattenflaskor och våra samarbetspartners kommer från närregionen. Dessutom går vårt produktionsspill tillbaka till våra partners och återanvänds. Det ger oss ett av marknadens lägsta CO2-avtryck.

Återvunnet, förnyelsebart – många fördelar med plast

All plast som kommer från Treform är antingen nedbrytbart, återvinningsbart eller kan återanvändas i en annan form och på så sätt få ett betydligt längre liv. Det som en gång var en matförpackning kan bli en blomkruka eller en isolering i en kabel. Resultatet blir en fin synergieffekt, vi kallar det för spiralekonomi.

Tänk på att plast är en värdefull råvara. Den ska återvinnas och aldrig någonsin kastas i havet eller naturen, här kan du läsa mer om hur plaståtervinning fungerar.

En annan stor fördel med plast är att hållbarheten ökar, vilket gör att maten håller sig fräsch betydligt längre och matsvinnet minskar. Rätt designade förpackningar är avgörande för att minimera mängden mat som kastas från producenten till matbordet. Exempelvis gör 1,5 gram plast att en gurka håller sig fräsch i 14 dagar. Det är elva dagar längre än om den inte hade varit inplastad. En köttbit i en av våra förpackningar håller fem till sex gånger längre än en som är packad i butik och insvept i film.

I dag bidrar matproduktionen med ungefär 35 procent av växthusgaserna sett till jordens totala CO2-utsläpp, samtidigt som produktionen av all plast står för ungefär fyra procent.

Är du intresserad av våra
hållbara och återvinningsbara förpackningar? Lämna gärna en offertförfrågan i vår webbshop så kontaktar vi dig

Behöver du hjälp?
Tveka inte att ta