Om Treform

Nyheter & Aktuellt

Ny miljonaffär stärker Treform Packaging AB

Oct 25, 2020

Är du intresserad av våra hållbara och återvinningsbara
förpackningar?Lämna gärna en offertförfrågan
i vår webshop så

Behöver du hjälp?
Tveka inte att ta

Landskronabaserade Treform Packaging AB presenterar en ny affär som beräknas öka omsättningen med ungefär 26 miljoner kronor om året och även skapa flera nya arbetsplatser lokalt.

– Detta är en viktig affär, både för vårt företag och för Landskrona, säger VD Thomas Olsson.
I och med förvärvet blir Treform Packaging AB den största tillverkaren av termoformade förpackningar på den svenska marknaden.

Treform Packaging AB har köpt inkråmet av JiHå Plast AB, ett familjeföretag baserat i Karlskoga. Under hösten 2020 flyttas JiHå Plasts produktion av termoformade produkter till Landskrona. Detta är en affär som ger flera positiva effekter.

– Vi får möjligheten att växa som företag, öka våra marknadsandelar både nationellt och internationellt samt skapa nya arbetstillfällen. Det skapar en synergieffekt, säger Thomas Olsson.

– Vi tar över såväl maskiner som kunder från JiHå Plast AB, detta medför att vi även behöver bygga ut vårt lager.

– Detta är en extremt spännande affär och vi ser fram emot att hjälpa nya kunder att utvecklas tillsammans med oss.

Affären skapar nya arbetstillfällen i Landskrona

Under mer än 50 år har Treform Packaging AB tillverkat produkter till den skandinaviska marknaden. Företaget har i huvudsakligen producerat förpackningar till livsmedelsindustrin, men har under åren visat prov på en stor flexibilitet och ett hängivet engagemang för kunden. I samband med COVID-19 pandemin ställde företaget delvis om och har under våren tillverkat skyddsvisir till sjukvården.

Nu presenterar företaget nästa stora satsning som ska få företaget att växa ytterligare, lokalt, regionalt och internationellt. Förvärvet väntas ge Treform Packaging AB en ökad omsättning med ungefär 26 miljoner kronor om året.

– Vi är väldigt glada över att den här affären är i hamn och ser med tillförsikt på framtiden, säger Thomas Olsson.

Även Nikola Perkovic, VD på JiHå Plast AB, i Karlskoga ser positiva effekter av affären.

– Jag hyser den största respekt för de nya ägarna, säger han.

– Treform Packaging AB har ett genuint intresse för våra produkter och har även det som krävs för att fortsätta utveckla kundanpassade produkter av hög kvalité.

Om du har frågor, vänligen kontakta:
Thomas Olsson
thomas.olsson@treform.se
073 530 58 99