Vi sjösätter ett nytt projekt och testar ”havsplast”.

Apr 24, 2024

Prevented Ocean Plastic är en plast som lite slarvigt och missvisande ibland kallas för ”havsplast”, men det handlar egentligen om en variant som återvinns enligt konstens alla regler INNAN den hamnar i haven, sjöar eller bevattningssystem.

Prevented Ocean Plastics verksamhet sker huvudsakligen i kustområden med hög risk för plastnedsmutsning av haven. Här erbjuder man arbetstillfällen och ekonomisk motivation för att samla in plast för återvinning.  Och detta ska ske innan plasten hamnar i haven, för saken är den att plast som kommit i kontakt med havsvatten ibland inte duger att återanvända.

Varje månad förhindrar projektet Prevented Ocean Plastic att 1000 ton plast når haven. Och hittills har man förhindrat att över en miljard plastflaskor hamnat i världens vattendrag. Intresset för verksamheten är globalt och det är många som hoppas och tror på verksamheten. Och produkten som kommer ut av det – ”havsplast”.

Vi på Treform har nu fått en laddning med detta noggrant utvalda och återvunna material och vi har kört tester med fint resultat.

Vill du veta mer eller helt enkelt få dina förpackningar tillverkade av ”havsplast”, kontakta oss så tar vi det därifrån.

Du kan också ta reda på mer om Prevented Ocean Plastic genom att kolla in film och webb via länkarna nedan.

https://www.youtube.com/preventedoceanplastic

https://www.preventedoceanplastic.com/